جایزه دانشگاهی شهید بهروز مرادی (اولین دوسالانه)

ورود و ثبت نام
کاربر گرامی در صورتی که ثبت نام نکرده اید ، با کلیک روی دکمه زیر در سایت ثبت نام نمایید . به کمک کنترل پنل خود می توانید از امکانات سایت استفاده کنید .




تاریخ های مهم
تاریخ شروع ثبت نام در جایزه
13 آبان 1402
تاریخ شروع دریافت اثر در جایزه
22 بهمن 1402
آخرین مهلت ثبت نام
17 اردیبهشت 1403
آخرین مهلت ارسال اثر
17 اردیبهشت 1403
تاریخ برگزاری

1403/07/04

جشنواره مجازی

فتح هنر

16 تیر 1404

اثر امیر حسین پیروی در فضای عمومی ساختمان مرکزی دانشگاه


هنر زبان امروز است که در همه تاریخ صدایش می ماند. هنر هم برای امروز است و هم نشانه ما در آینده و هم مسیری است که از گذشته می گیریم و وقتی گذشته شدیم با آن ما را می شناسند. هنر، نوعی گشایش حقیقت است و با زبان هنر ساحت های تازه ای از حقیقت به روی انسان گشوده می شود. با هنر جان انسان تازه می شود و عالم دل او فتح می شود. اگر هنر به سرچشمه معارف قدسی متصل باشد و پای کلام وحی بنشیند، بی شک می تواند فتح مبینی را در دل و قلب آدمی ایجاد کند.

این روزها که ایران همدل و یک صدا در حماسه ای تازه و جاودان از تمامیت ایران و پرچم مقدس ایران در مقابل تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی و آمریکا، جلوه ای تازه از ایران و اسلام را به رخ جهانیان کشید، جهانی تازه برای هنر ایجاد شده است و هر هنر و هنرمندی که نتواند صدای این حماسه بزرگ و این مقاومت دلیرانه باشد، از تاریخ ایران و ایرانی به گوشه ای فرستاده می شود.

در این راستا و با توجه به متن آیه شریفه «إِنّا فَتَحْنا لَکَ فَتْحاً مُبِیناً»، مجموعه ای از یاوران علمی دانشگاه هنر اصفهان با محوریت و مدیریت هنری و اجرایی جناب آقای امیر حسین پیروی، دست به خلق اثری تازه برای فضای عمومی ساختمان مرکزی دانشگاه زده اند. در این اثر آیه «إِنّا فَتَحْنا لَکَ فَتْحاً مُبِیناً» که با خط ثلث بر روی چوب یک تکه و در ابعاد 280*130 سانتیمتر بر روی 16 طناب که مانند یک دار قالی است، چسبانده شده است. 14 پرنده قرمز در زیر این اثر قرار دارند و 14 پرچم خونین هم در بالای آن قرار گرفته اند. اصل خوشنویسی اثر استاد عباس بغدادی است که در سال 1388 نوشته شده است. کلمات آیه روی چوب سه لایه 5 میلیمتری بریده شده اند. در این اثر، متن کلمات آیه به رنگ سبز است. لازم به ذکر است که این کار با کمترین امکانات ممکن شکل گرفته است. ویژگی مهم دیگر کار این است که این کار بدون ایجاد هیچ گونه مزاحمت تصویری در فضای تاریخی کاملا هماهنگ با آن فضا، طراحی و اجرا شده است و نشان می دهند که مجموعه افراد دخیل در شگل گیری این اثر، می توانند فضاهای عمومی شهر را متناسب با رخدادهای مذهبی، آیینی و ملی آماده سازی کنند و موجبات رضایت و همراهی شهروندان را فراهم کنند. فرصتی که می توان از آن به خوبی استفاده کرده و به ارزش افزوده ای در سطح شهر و بلکه ملی تبدیل کرد. این کار که ایده اجرایی آن بر مبنای توجه دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و همکاری روابط عمومی شکل گرفته بود با همراهی دلسوزانه آقایان حسین کیانی، غلامرضا زهتاب و سید علی میری در روزهای پنج شنبه و جمعه 5 و 6 تیرماه و با تلاشی سخت و شبانه روزی، نصب شد.

 

*سلام هنرمندانه

سال گذشته نیز این هنرمند اثری زیبا در همین فضا داشت. اثری که از آن می توان به عنوان سلام هنرمندانه یاد کرد. سلام هنرمندانه، سلامی متفاوت، زیبا و ماندگار است. سلام هنرمندانه، سلامی از سر زیبایی و به نشانه ای از صدق جان و جان برافروخته است. سلام هنرمندانه، تمامش سلام است و سلامتی و صمیمیت. هنرمندان کارشان سلام است، جانشان با سلام گره خورده است و با سلام اوج می گیرند و پرواز می کنند. حضرت ابا عبدا... الحسین علیه السلام، بزرگ ترین وجه شاعرانگی خلقت و سلام و سلامتی را همزمان دارند. سلام به ایشان، عالی ترین و در عین حال گرم ترین سلام است. سلامی به خون خدا! و مگر می شود که خون خدا، مظهر همه خوبی ها و زیبایی ها از جمله سلام و شعر نباشد! شهر می تواند مظروفی باشد تا هنر هنرمندان در ارادت به آن مقام امامت قرار گیرد و امکان روایت هنرمندانه هنرمندان در آن فراهم شود. روایت هنرمندان با سلام شروع می شود و با سلام به انتها می رسد و درست به همین دلیل همسایه جاودانگی است. جا دارد تا از متولیان فضاهای متنوع شهری درخواست کرد تا با حمایت از هنرمندان این فضاها را برای خلق آثار متنوع هنری در اختیار این قشر فرهیخته قرار بدهند و امکان ابراز ارادت های زیبا و صمیمی را بیشتر از پیش کنند. هنرمندان به همه هستی و البته به خاندان پیامبر (ص) از جان دل، سلام می کنند. فضاهای عمومی از ادارات و دیگر مکان های عمومی، می توانند گزینه ای برای حضور هنرمندانه باشد. به خصوص اصفهان و همنشینی تاریخی این شهر با فرهنگ و هنر و تمدن، می تواند ظرفیت برای ساختن شهری متفاوت با هزاران روایت هنرمندانه تازه دارد. تصویر این یادداشت از اثر زیبای آقای امیرحسین پیروی در حیاط ساختمان ماراتاپیترز تهیه شده است. روایت زیبای این اثر، به راحتی در چشم جان، جا خوش می کند و می توان همراه پرندگان پایین اثر، برای پرواز آماده شد. پروازی که در سلام نهفته است. خداوند به خالق این اثر و همه عزیزانی که کمک کردند تا این فضا شکل بگیرد، اجر و مزدی مضاعف بدهد و آنها را برای همیشه جزو سلام دهندگان به حضرت عشق قرار بدهد.

 

*کارنامه درخشان

امیرحسین پیروی از جمله برگزیدگان اولین دوسالانه جایزه ملی دانشگاهی شهید بهروز مرادی در گرافیک است که کمک های فراوانی نیز در اجرای این جایزه داشت. او، طراحی پوسترهای نمایشگاه جایزه، آماده سازی نمایشگاه آثار در اصفهان و مدیریت هنری کتاب های این جایزه را نیز انجام داده است. پیروی پیش از این نیز با طراحی شماره های مجله جلوگاه، همکاری هنرمندانه خود را با مجموعه بسیج دانشگاه هنر اصفهان نشان داده است.

 

 

 


29
مطالب مرتبط


لطفا با تكميل فرم ، نظرات ، پيشنهادات و انتقادات خود را در مورد مطلب منتشر شده با ما در ميان بگذاريد.
پيام شما پس از تاييد توسط مدير سايت ، منتشر خواهد شد.
پوستر
نمایشگاه مجازی آثار برگزیده
روایت پایداری
نشریه جلوه گاه
کتابخانه پایداری
تماس با ما
 
دبیرخانه 031-36262552
مسئول وبگاه
031-32218344
 آدرس ایتا

 https://eitaa.com/mbprize

 ایمیل  MBprize@aui.ac.ir
 آدرس  

اصفهان، خیابان حکیم نظامی، چهارراه خاقانی، نبش کوچه کلیسا وانک، دانشگاه هنر اصفهان،

کدپستی: 8173887681 ؛ دبیرخانه جایزه دانشگاهی شهید بهروز مرادی

 


دانشگاه هنر اصفهان