اولین دو سالانه جایزه دانشگاهی شهید بهروز مرادی روز پنجشنبه ۵ مهر ۱۴۰۳ با معرفی نفرات برتر در کنار مزار آن شهید بهکار خود پایان داد. روند شکل گیری جایزه که از اردیبهشت ۱۳۹۸ با تدوین اساسنامه شروع شده بود، با رونمایی از پوستر و وبگاه اولین دوسالانه در ۱۳ آبان ۱۴۰۲ وارد مرحله اجرایی شد و پس از نمایش آثار برگزیده در نگارستان امام خمینی(ره) اصفهان از ۲۶ تا ۲۹ شهریور ماه، بالاخره به ایستگاه آخر و مراسم پایانی خود در منطقه آزاد اروند و در نزدیکی مزار آن شهید بزرگوار رسید.
*امکان بین المللی شدن جایزه شهید بهروز مرادی
در این مراسم، دکتر علیرضا خواجه احمد عطاری، رییس دانشگاه هنر اصفهان نیز، گفت: آثاری که در جنگ توسط رزمندگان اسلام و شهدای ما به جا مانده است تا به اکنون الهام بخش بسیاری از آثار هنری رایج در جامعه است. دکتر علیرضا خواجه احمد عطاری، تصریح کرد: یکی از اتفاقاتی که در خرمشهر رخ داد و رستاخیز بسیاری از آثار هنری قلمداد میشود، تابلوی معروف “به خرمشهر خوش آمدید” است که توسط شهید بهروز مرادی نگاشته شد. وی ضمن تقدیر از مدیران سازمان منطقه آزاد اروند در همکاری برای برگزاری این جایزه، یادآور شد: باب همکاری با سازمان منطقه آزاد اروند، اتفاق بسیار خوشایندی بود که در برگزاری شایسته این دوسالانه ما را یاری کرد و امیدوارم که این همکاریها منجر به بینالمللی شدن این جایزه شود.
* هرجا هنرمندان کار را در دست میگیرند زیبایی کار دو چندان میشود
امام جمعه خرمشهر در آیین اختتامیه این جایزه، ضمن تمجید از آثار هنری بهجا مانده از “شهید بهروز مرادی” همچون تابلوی مشهور ورودی خرمشهر، بیان کرد: امیدوارم متولیان امر روزی به این نتیجه برسند که آغاز جنگ تحمیلی، خرداد ماه سال ۵۹ بود چرا که در این ماه به واسطه تعرضهای مرزی رژیم بعث عراق، ما در خرمشهر شهید تشییع کردیم. حجت الاسلام عادلپور یادآور شد: این جشنواره میتواند تجلیگاه مناسبی برای عرضه آثار به یاد ماندنی شهید بهروز مرادی باشد و توجه به آن در واقع توجه به ارزشهای یادگاران شهدا و حفظ آن در میان جامعه است. در این مراسم همچنین معاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند در مراسم اختتامیه این جشنواره، بیان کرد: هرجا هنرمندان کار را در دست میگیرند زیبایی کار دو چندان میشود.وی افزود: اگر عمر شهید بهروز مرادی طولانیتر بود، شاید شخصیتی والاتر از شهید آوینی پدیدار میشد.حجتالاسلام زرشناس با اشاره به این موضوع که قطعاً هنر به هر عرصهای وارد شود به تاثیرات آن عرصه ضریب میدهد، تصریح کرد: برپایی موکب فرهنگ و هنر در فرایند اربعین حسینی در پایانه مرزی شلمچه یکی ازاتفاقات بسیار خوب و ماندگار در حوزه فرهنگ و هنر رارقم زد.وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص هنر، یادآور شد: هرجا خللی در کارها ایجاد شد، قطعاً در آن کار از هنرمندان کمک و مشورت گرفته نشد. خرمشهر و آبادان یک ایران کوچک هستند که باید به جایگاه سابق خود بازگردند.
*اعلام نفرات برتر اولین جایزه دانشگاهی شهید بهروز مرادی
در پایان این مراسم نفرات برگزیده در بخش هنری و در رشته های خوشنویسی، گرافیک، نقاشی و عکاسی و همچنین بخش های پژوهش های هنری و جایزه ویژه شهید بهروز مرادی اعلام شدند.
-نفرات برگزیده رشته گرافیک عبارتند از:
محمد حسن - رتبه اول
مهدی جهانبخش - رتبه دوم
امیرحسین مصری پور - رتبه سوم
امیر حسین پیروی – رتبه چهارم
سمانه احمدی - رتبه چهارم
طهورا دانشگر - رتبه پنجم
فاطمه بهمن زاده - رتبه پنجم
-نفرات برگزیده رشته خوشنویسی عبارتند از:
ستار ولی نژاد - رتبه دوم
شهناز ملکی ریزی - رتبه دوم
هومان بابااولادی - رتبه سوم
نازنین شرافت - رتیه پنجم
مهسا سالاری - رتبه پنجم
حامد شاه حسینی - رتبه پنجم
امیرحسین نبوی - رتبه پنجم
- نفرات برگزیده رشته عکاسی عبارتند از:
علی حسن زاده - رتبه دوم
حانیه سبحانی-رتبه دوم
فاطمه افشاری – رتبه سوم
زهرا قاسمی – رتبه چهارم
ابوالفضل قربانی - رتبه چهارم
مطهره رجایی - رتبه پنجم
صدرالدین محمد صبافر - رتبه چهارم
مجتبی مومنی زاده – رتبه پنجم
- نفرات برگزیده رشته نقاشی عبارتند از:
کوثر سابقی نژاد - رتبه سوم
حسین پودزر - رتبه چهارم
راضیه شیرانی - رتبه پنجم
سعید رنجبرمفرد – رتبه پنجم
سکینه آزادی - رتبه پنجم
سعید عباسی – رتبه پنجم
- نفرات برگزیده در بخش جایزه ویژه آثار با موضوع شهید بهروزمرادی عبارتند از:
مهرشاد قنبری وهمکاران - رتبه دوم
علی ریگی و همکاران - رتبه چهارم
ایلیا صفر نژاد - رتبه چهارم
فرنوش ایازی - رتبه پنجم
در ضمن خبر آثار و برگزیدگان بخش پژوهش های هنری، به زودی اطلاع رسانی می شود.